söndag 13 juni 2010

Mitt i Borås Triathlon

Som förra inlägget antydde så har jag alltså varit lite förkyld i veckan. Var därför ytterst tveksam på om jag skulle köra Mitt i Borås Triathlon som jag anmälde mig till ganska sent, men när jag kände mig pigg på fredagen så tyckte jag att det var lika bra att vara med, om inte annat som bra träning.

Lördagsmorgonens regnande och blåsande gjorde väl inte att det kändes mer lockande men till sist så lyckades jag packa ihop mig och köra till Borås. Kom dit och skrev in mig med andan i halsen, bytte om i bilen och sprang till starten. Framme 30 sekunder innan start. Inte optimalt kanske. Så rätt ner i iskalla Viskan nästan helt ouppvärmd. Många började bröstsimma framför mig och det var ganska stökigt i starten men jag hade inga jätteproblem med det, det var värre när jag spelade undervattensrugby förr i tiden. När jag väl hittade lite fritt vatten och började komma in i en rytm så slog jag plötsligt skallen in i någon typ av lampa eller prydnad som låg och flöt i vattnet. Missade visst att Viskan blev lite bredare just där... bara att snedda upp mot trapporna och ut på cykeln. Det var ganska seg motvind i vissa partier ut mot vändpunkten, sedan bättre på väg hem men det kändes ganska bra hela vägen. Tog det ganska lugnt men kändes ändå som jag kunde trycka på ganska bra. Hann inte fixa klockan innan så jag har ingen aning om hur fort det gick och blev väl omkörd av en del men det kan jag ta. Tog det lugnt in till växlingen och ut på löpbanan som hade några rätt jobbiga backar. Tyckte att jag sprang med andan i halsen hela tiden och kom aldrig riktigt in i ett riktigt flyt men höll i alla fall 4:30-tempo vilket väl får anses vara helt ok. Sista biten tog jag rygg på en kille i Triathlon Väst-tights och jag fick verkligen bita i för att hänga på. Ett par hundra meter före mål började jag tänka på hur jag skulle gratulera honom till att han var starkare än mig, men sen svängde vi 90 grader in mot de sista metrarna mot mål, jag såg min chans och tryckte på allt vad jag hade, han såg mig i ögonvrån men hann inte svara och jag segrade med någon centimeter. Lite fult men ändå! Vi pratade lite efteråt och möttes upp av några andra från klubben. Tydligen hade han (Calle) tappat sin nya Garmin i simningen, inte så kul. Tråkigt sätt att bli några tusenlappar fattigare.

Efter lite småprat så vandrade jag bort och plockade ihop mina grejer för att sedan gå in till Stadsparksbadet för dusch, bastu, bubbelpool och några längder i bassängen. Riktigt skönt att varva ner lite efteråt. Tiden blev 61 min 56 sek, fördelat på:
Sim 400m+växling: 7:03
Cykel 18km: 35:31
Växling+Löpning 4,2 km: 19:22

Absolut nöjd med det men det finns mer att hämta!

Här ett par bilder hämtade från http://picasaweb.google.se/saik.blogg, tagna av Lars Alenius. Sprang så snabbt att jag blev suddig tydligen.
Och här video där man kan se mig komma ner i startfållan vid 0:50 ungefär, precis när startvisslan går.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar