torsdag 28 april 2011

Sauk

Senaste numret av Göteborgsvarvets egna tidning (med det fyndiga namnet "Varvet") hade en intervju med Stefan Sauk. Han far, enligt journalisten, ut i en monolog (oväntat) mot "dyra cykeltights" och reflexvästar. "Är det mellis?" Ett självbelåtet skratt ekar mellan sidorna. Svenskar är rädda för allt. Reflexväst i löparspåret? Fånigt och onödigt tycker Sauk. Vad han tycker om reflexväst på vägen till löparspåret får vi inte veta.

Sauk själv kör cargobyxor och Arc'teryx-jacka. Säkert en jättebra jacka men kanske lite varm att springa i. Sen kostar den väl en 3000 spänn också. Lite dyrare än ett par tights.

Av någon anledning tycker många det är löjligt att klä sig i kläder som är gjorda för ändamålet. När bilister tutar och prejar cyklister verkar problemet vara lika delar kläderna som att de är i vägen. Löpartightsen har vi varit inne på. Och gud nåde den som simmar i Speedos.

Naturligtvis mycket bättre att använda otympliga och opraktiska kläder istället. Inte alls fånigt och fåfängt. Manligt, snarare.

Jag vill uppmana alla att istället stå för sin bula. Omfamna tightsen och låt steget löpa fritt. Jag har en gång varit en av er, men sedan mina ben för första gången blev svepta i den tighta lycrans ömma omfamning vill de inte ha något annat. Jag förstår dem.



(Är man sugen på att få lite mer av Stefan Sauks ego i full blom så kan man kolla här.)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar