onsdag 26 januari 2011

Sveriges Mästerkock

Det här med kost är ju en het potatis. Vissa påstår att idrottsmän inte skulle behöva dopa sig om de slutade äta allt utom smör, grädde och bacon. Andra pratar om grötkonspirationer och det senaste är tydligen att fasta. Själv så bjuder jag på det här receptet som uppfanns ikväll bland halvfulla förpackningar. Näringsrikt och färgglatt i vinterkvällen.

Rårissallad:
2-3 dl råris
2 tärnade avocados
Ett halv paket fetaost
Ett kvarts paket quornbitar
En halv burk svarta bönor (detta kan ökas om man t.ex. har en sambo som gillar bönor)
Ett par nävar mangold
Ett par nävar spenat
En halv näve bladpersilja
En hackad chili
Olivolja
Vitvinsvinäger eller pressad citron
Salt+peppar


Koka råriset i buljong. Stek quornbitarna. Tärna fetaosten. Hacka chilin och persiljan. Riv mangold och spenat i lite mindre bitar. Blanda allt i en skål. Häll över olja och vinäger/citron. Salta, peppra. Häll upp ett glas med Brandmästare Andréns Törstsläckare och ladda för framtida äventyr.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar