söndag 14 augusti 2011

Servar pendlaren

Skulle serva min pendlarcykel innan vintern, sen efter vintern och sådär har det hållit på nu i några år tyvärr. En sorgligt bortglömd och misshandlad cykel det där men nu tusan ska den få sig en omgång, jag har ju semester. I och för sig är semestern slut imorgon och jag har inte kommit längre än att plocka ner den halvvägs men ändå.

Hade först en omgång med att få loss sadelstolpen. Det gick rätt ok. Ingen vacker syn dock. Känns ju inte så bra att det ser ut sådär inuti ramen. Får nog införskaffa någon ruggig rostskyddsvätska om den ska överleva fler vintrar.


Därefter var det dags att ge sig på gaffeln och styrlagret. Efter att ha erbjudit styvnackat motstånd gav den till slut upp och lossnade när jag drämde till med en enkilos hantel och mottot "nu får det bära eller brista". Här såg det inte heller så bra ut direkt. Rostigt och geggigt.



Följ bloggen för de spännande uppdateringarna. De förmodade skräckhistorierna "vevlager" och "hjullager" följs förhoppningsvis av "titta vad fin den blev", alternativt "gå till verkstaden med cykeln i en låda och svansen mellan benen ".

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar