onsdag 3 augusti 2011

Sista kriserna (?)

Jag har haft några kriser så här på slutspurten. Första krisen uppstod när jag skulle testa min nya CO2-pump, en SKS Air Champ Pro som jag köpte i förra veckan. Jag har ju kört handpump alltid innan men insåg jag att jag inte är speciellt sugen på att stå på lördag och pumpa som en dåre i fem minuter för att få upp ett halvdant tryck i däcken om oturen skulle vara framme. Tänkte i alla fall öva lite med pumpen så jag inte står och blåser ut patronerna på andra ställen än i däcket. Sex patroner senare och med lika tomt däck inser jag att det nog är något fel på min pump. Misstänker att det är en packning som saknas. Ny pump inhandlad, kris ett avvärjd.

Nästa kris när jag sätter ihop min nytvättade, nysmorda och ihopskruvade cykel och märker att bakhjulet snurrar bakåt när jag trampar bakåt på tramporna... Snurrar jag hjulet går det märkbart trögt. Inte bra. Så beter sig inte ett friskt frihjul. Har jag någonsin servat en frihjulsbody? Nej. Vet jag hur man gör? Nej. Hinner cykelaffären i Kalmar fixa det? Inte en susning. En sökning på internet avslöjar att det är en ganska okomplicerad operation. Av med kassetten, en insexnyckel på vardera sidan av navet, skruva isär, plocka ut, torka av, smörj, sätt ihop. Klarar nog även jag. Stöter på patrull på första steget. Har packat med mig de flesta verktygen. Kassettavdragare till exempel. Score. Kedjepiskan ligger kvar hemma. Fail (som ungdomen säger)... Utan något att hålla emot kassetten med så kan jag glömma att få loss den. Kedjepiska blev inhandlad, kassett avskruvad, bodyn servad. Rullar nu lätt och fint. Kris två avvärjd.

Tredje krisen. Skulle cykla en liten sväng idag på kvällen. Tänkte köra över ön till Gustav i Gårdby och hälsa på och kanske fika lite. Men spänd i nacke och axlar och ont i huvudet. Testar lite hästliniment på nacken. Hjälper föga. Cyklandet gör det inte bättre. Känner mig nästan lite illamående. Bådar inte gott det här. Kommer till Gårdby. Gustavs mamma Anita bjuder på kaffe med kaka och glass. Huvudvärken borta och plötsligt tvärpigg på vägen hem. Hoppade över kaffet i morse. Det var kanske så enkelt...

Nu är nog allt i ordning. En dag mindre kvar till lördag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar